HOE KAN IK EEN PANEEL INSTALLEREN MET TAPE?

Het wordt aangeraden de panelen van Islamic Gifts middels het speciaal ontwikkelde magnetisch ophangsysteem te bevestigen. Hiermee heeft u naast het creëren van een zwevend effect, ook mogelijkheid om het paneel eenvoudig los te koppelen en weer elders op te hangen op een later tijdstip. Wilt u het toch installeren met tape? Hoewel we dit niet adviseren, is het mogelijk. Houd er wel rekening mee dat het paneel bij het afhalen van de muur kan beschadigen.

Hieronder een lijst van wat u nodig heeft voordat u met het installeren begint:

  • Kalligrafie paneel (meegeleverd)
  • Dubbelzijdige tape: Tesa Powerbond Indoor (te bestellen tegen een meerprijs)
    Zijn alle omstandigheden voor een goede hechting aanwezig, dan is een strook van 10 cm van deze extra sterke bevestigingstape genoeg om een gewicht tot 5 kg te dragen. U kunt hem gebruiken op elk voldoende stevig, vlak oppervlak, inclusief tegels, houten panelen en de meeste kunststoffen.

Belangrijk


Islamic Gifts kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor schade dat is ontstaan (aan het product zelf of de omgeving) ten gevolge van onzorgvuldige installatie. Het is uw verantwoordelijkheid om de hieronder beschreven stappen goed te volgen. Bij twijfel omtrent installatie adviseren wij altijd een vakman in te schakelen. Het monteren met tape is niet mogelijk voor de volgende panelen:

  • Al-Asma al-Husna
  • Modellen waar het magnetisch ophangsysteem is inbegrepen
  • Premium modellen
  • Panelen met een slank ontwerp (bijvoorbeeld de Basmala 5)

Stap 1


Wees er eerst zeker van dat uw muur geschikt is voor dubbelzijdige montage tape. Bent u niet helemaal zeker? Plak een klein voorwerp aan uw muur met de dubbelzijdige tape. Enkel indien het na 24 uur stevig aanvoelt, kunt u verder met het installeren middels de dubbelzijde tape. 

Stap 2


Zorg voor een stevige en schone ondergrond om te werken. U begint met het voorzichtig verwijderen van de beschermfolie aan de achterzijde van het kalligrafie paneel.

LET OP: Spiegel en houten producten hebben geen beschermlaag aan de achterzijde. 

Stap 3


Maak de achterzijde van het paneel stof- en vetvrij. 

Stap 4


Knip de montage tape in meerdere stroken en plak deze vervolgens aan de achterzijde van het paneel. Houd een paar seconden druk op ieder strook om een goede hechting te realiseren.

Stap 5


Verwijder, indien van toepassing, voorzichtig de beschermfolie aan de voorzijde van het kalligrafie paneel. 

Stap 6


Zorg ervoor dat de ondergrond stof- en vetvrij is om een optimale hechting te waarborgen.

Stap 7


Plak uw paneel aan de wand. Houd een paar seconden voorzichtig druk op het paneel om een goede hechting te realiseren.

© 2015 - 2022 Islamic Gifts NL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel