UIT WELKE KLEUREN / MATERIALEN KAN IK KIEZEN?

Islamic Gifts produceert haar decoraties voornamelijk uit 2 soorten materialen:

  • Hout: FSC-gekeurd berkenhout (6 mm dik) of gefineerd MDF. Er zijn in standaard 8 verschillende kleuropties mogelijk. LET OP: Hout is een natuurproduct, dus kleur en structuur kunnen afwijken van de getoonde materiaal/kleur voorbeelden.
     
  • Acrylaat: Hoogwaardige kunststof (3 mm dik) welke ook wel bekend staat als Plexiglas of Perspex. Er zijn standaard 12 verschillende kleuropties mogelijk. Acrylaat aangeboden door Islamic Gifts is (deels) gerecylced, in Europa geproduceerd en voldoet aan strenge kwaliteitseisen. 

BELANGRIJKE OPMERKING


De kleuren van de materialen/producten op de website van Islamic Gifts kunnen afwijken van de daadwerkelijke productkleur. Dit heeft te maken met hoe de kleuren op uw computer/tablet/smartphone zijn ingesteld. Daarnaast zijn effecten als glans/metallic moeilijk over te brengen op een materiaalfoto.

BERKEN MULTIPLEX (4-6mm)


Islamic Gifts maakt voor het lasersnijden gebruik van de hoogst verkrijgbare kwaliteit berkenhout multiplex (kwaliteit B/BB’). Tegen een meerprijs van €30 kunnen de berken multiplex platen enkelzijdig worden gebeitst in de kleuren lichtbruin, bruin, of schors. Beitsen in andere kleuren is ook mogelijk, informeer naar de voorwaarden.

Let op: omdat berkenhout een natuurproduct is, kunnen variaties in patroon en kleur voorkomen. Omdat de laserstraal zich door het houten materiaal heen brandt, ontstaan er verkleurde kanten (donkerbruin tot zwart).

GEFINEERD MDF (5mm)


Medium-Density Fibreboard of MDF is geperst board met een middelhoge dichtheid. MDF is geen merknaam, maar een soortnaam. In tegenstelling tot bij zacht- en hardboard wordt bij het produceren van MDF-plaat lijm toegevoegd. De zeer fijngemalen houtvezels worden gemengd met kunstharslijm en in droge toestand geperst. Islamic Gifts gebruikt een goede kwaliteit MDF (Medite) met FSC-keurmerk. Vervolgens wordt op de 4 mm dikke MDF plaat éénzijdig fineer aangebracht. De totale dikte van de gefineerde plaat komt uit op circa 5mm. Islamic GIfts biedt 4 opties aan voor gefineerd MDF platen: eiken (oak), kersen (cherry), mahonie (mahagony) en noten (walnut).

Let op: omdat fineer een natuurproduct is, kunnen variaties in patroon en kleur voorkomen. Omdat de laserstraal zich door het houten materiaal heen brandt, ontstaan er verkleurde kanten (donkerbruin tot zwart).

WIT/ZWART ACRYLAAT (3mm)


De dikte van dit materiaal is 3 mm. Oppervlakte afwerking is glanzend of mat.

SPIEGEL ACRYLAAT (3mm)


De dikte van dit materiaal is 3 mm. Oppervlakte afwerking is glanzend / spiegelend.

Dit type spiegel kan niet buiten worden toegepast, omdat de coating van de kopse kant kan gaan corroderen. Spiegelacrylaat is wel zeer geschikt voor binnentoepassingen. 

METALLIC ACRYLAAT (3mm)


De dikte van dit materiaal is 3 mm. Oppervlakte afwerking is glanzend.

SAMPLE BESTELLEN


Wilt u er zeker van zijn of het materiaal dat is wat u er van verwacht, kom dan gerust langs in ons werkatelier te Ridderkerk. Is langskomen echter geen optie? Bestel hier een samplepakket met twee verschillende kleuren om zeker van uw materiaalkeuze te zijn.

© 2015 - 2022 Islamic Gifts NL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel