HOE KAN IK EEN WANDKLOK INSTALLEREN?

Het wordt aangeraden de klokken van Islamic Gifts middels het speciaal ontwikkelde magnetisch ophangsysteem te bevestigen. Hiermee heeft u naast het creëren van een zwevend effect, ook mogelijkheid om het paneel eenvoudig los te koppelen en weer elders op te hangen op een later tijdstip. 

Hieronder een lijst van wat u nodig heeft voordat u met het installeren begint:

 • Klokmechanisme (meegeleverd)
 • Kalligrafie paneel (meegeleverd)
 • Cijfers (meegeleverd)
 • Magneten (meegeleverd)
 • Kleefpads (meegeleverd)
 • Montage platen (meegeleverd)
 • Installatie sjabloon op ware grootte (meegeleverd)
 • Batterij (te bestellen tegen een meerprijs)
 • Platkopschroeven (kruiskop 6 mm​) en plugs (te bestellen tegen een meerprijs)
 • Tape
 • Boormachine
 • Schaar
 • Waterpas

Belangrijk


Islamic Gifts kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor schade dat is ontstaan (aan het product zelf of de omgeving) ten gevolge van onzorgvuldige installatie. Het is uw verantwoordelijkheid om de hieronder beschreven stappen goed te volgen. Bij twijfel omtrent installatie adviseren wij altijd een vakman in te schakelen.

Stap 1


Zorg ten eerste voor een stevige en schone ondergrond om te werken. U begint met het voorzichtig verwijderen van de beschermfolie aan de achterzijde van het kalligrafie paneel.

LET OP: Spiegel en houten producten hebben geen beschermlaag aan de achterzijde. 

Stap 2


Plak de montage platen op de aangegeven delen aan de achterzijde van het ontwerp. Dit is aangegeven op de technische tekening. 

LET OP: Houd per montage plaat 2 minuten druk erop om een goede hechting te realiseren.

Stap 3


Bij iedere bestelling (klok) wordt een sjabloon (technsiche tekening) geleverd waarop de klok in ware grootte staat afgebeeld. Door de gestippelde lijnen te volgen knipt u een cirkel uit het sjabloon. 

Stap 4


Plak het sjabloon eenvoudig met tape op de plek waar u de klok wilt ophangen.

Stap 5


Op de aangegeven locatie boort u vervolgens (direct door het sjabloon) kleine gaten.

LET OP: Wilt u niet boren? Dan kunt u ervoor kiezen om de magneten vast te plakken aan de wand. Meer uitleg over de lijmmethode vindt u hier.

Stap 6


De cijfers kunt u eenvoudig aan de wand bevestigen met de meegeleverde kleefpads. Hiervoor maakt u de pads eerst los, en kneedt u vervolgens tot de pads zacht zijn. Breng meerdere stukjes kleefpad aan achter de cijfers. Maak de cijfers vast aan de muur door goed op het oppervlak te drukken. Gebruik de markeringen op het sjabloon om de getallen goed te positioneren.

LET OP: Om een maximaal hechtkracht te bereiken, moet de muur stofvrij en droog zijn. 

Stap 7


Verwijder het sjabloon van de wand.

Stap 8


Installeer plugs in de gaten. Draai de magneten vervolgens hand-vast met een schroevendraaier. Op de plek waar u de klokmeschanisme moet hangen komt enkel een schroef.

LET OP: Schroeven en plugs worden niet standaard meegeleverd. Deze kunt u hier voor een meerprijs bestellen.

LET OP: Gebruik enkel een platkop schroef (kruiskop 6 mm​).

Stap 9


Verwijder voorzichtig de beschermfolie aan de voorzijde van het kalligrafie paneel. 

Stap 10


Pak het paneel vervolgens van de stevige delen vast. Hierna kunt u het paneel op de magneten klikken, hiervoor moeten de metalen strips aan de achterzijde van het paneel contact maken met de magneten. Door het te schuiven kunt u het paneel wat fijner positioneren.

LET OP: Indien u het paneel wilt verwijderen/herpositioneren, trek nooit het paneel direct naar u toe vanwege kans op beschadiging. Door het paneel flink naar links of rechts te schuiven, laten de magneten eenvoudiger los.

Stap 11


Hang ten slotte de klokmechanisme op aan de schroef in het midden. Zorg er wel voor dat u van te voren de klok heeft voorzien van de juiste batterij, en de tijd goed heeft ingesteld. U bent klaar met het istalleren van de wandklok!

LET OP: De grote klok werkt op lithium AA-batterijen (3000mAh, 1.5v). Deze worden standaard niet meegeleverd, maar kunt u wel bestellen voor een meerprijs. Kies voor batterijen van goede kwaliteit. Indien u kiest voor low budget batterijen, kan het voorkomen dat de grote klok (vanwege zijn grote formaat) niet goed werkt. Voor de kleine klok kunt wel gewoon standaard AA-batterijen batterijen gebruiken.

 

© 2015 - 2022 Islamic Gifts NL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel