Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de panelen aan de muur bevestigen?

De panelen kunnen op drie manieren aan de muur worden bevestigd. ​LET OP: Islamic Gifts NL kan niet aansprakelijk worden gehouden voor schade ten gevolge van slechte montage. 

 1. Ophangen met het magnetisch montage-systeem (voorkeur)
  Het wordt aangeraden de panelen van Islamic Gifts NL middels het speciaal ontwikkelde magnetisch ophangsysteem te bevestigen, welke tegen additionele kosten te bestellen is (variërend van €5 tot €20, afhankelijk van het benodigde aantal aan onderdelen). De montageplaten met metalen schijfjes kunnen eenvoudig tegen de achterzijde van het paneel worden geplakt. Na de magneten op de muur te hebben geschroefd, kunnen de panelen magnetisch worden "vastgeklikt" tegen de wand. Voordeel van deze manier van bevestigen is dat de panelen makkelijk elders kunnen worden opgehangen in de toekomst. Een ander voordeel is dat doordat het paneel dan op een afstand van circa 4 mm van de muur af staat, er een "zwevend" effect wordt gecreëerd. Dit zorgt ervoor het paneel meer opvalt binnen uw interieur.
   

 2. Ophangen aan spijkers
  De wandpanelen kunnen worden opgehangen aan twee spijkers (of in sommige gevallen meer). Voordeel van deze manier van bevestigen is dat de panelen makkelijk elders kunnen worden opgehangen in de toekomst. Nadeel is wel dat de spijkers te zien zijn. Dit kan echter worden geminimaliseerd door kleine spijkertjes te gebruiken. Spijkers zijn niet geschikt voor gipsplaten en harde betonnen muren.
   

 3. Bevestigen met aluminium afstandhouders (voorkeur voor Premium modellen)
  De aluminium afstandhouders worden gebruikt voor het positioneren van de Premium modellen aan de muur. Bij dit type afstandhouder worden de busjes aan de zijkant van de plaat geplaatst. Het Premium paneel wordt met een inwendig klemsysteem vastgeklemd. De voet van de steun wordt tegen de wand of een andere ondergrond geplaatst. Let op! Zowel de montage schroef (minimaal 5 mm) als inbussleutel (3 mm) worden niet meegeleverd.

 4. Plakken met dubbelzijdige plakstrips (géén voorkeur)
  De wandpanelen kunnen ook aan de muur worden bevestigd door het te plakken. Voordeel van deze manier is dat de bevestigings-methode verborgen blijft. Nadeel is dat het losmaken van het paneel van de muur problemen kan geven en in het ergste geval het wandpaneel kan beschadigen. Tevens is de toepassing van plakstrips niet mogelijk voor ruwe of gestucte ondergronden. Ondergrond en paneel dienen droog, stevig, schoon, stof- en vetvrij te zijn.
   
 5. Bevestigen met transparante montagelijm (géén voorkeur)
  De laatste mogelijkheid om de panelen te bevestigen aan de muur is het gebruik maken van montagekit (lijm). Dit is enkel aangeraden in gevallen waarbij spijkers/schroeven of plakstrips niet mogelijk zijn. Dit is een permanente bevestigingsmethode waarbij het niet mogelijk is om de paneel onbeschadigd te verwijderen. Ook hier dient het ondergrond en paneel droog, stevig, schoon, stof- en vetvrij te zijn.

  LET OP: in geval van plakstrips of montagelijm is het uw verantwoordelijkheid om na te gaan of uw muur wel geschikt is hiervoor.  

Wat is het verschil tussen berkenhout en acrylaat?

Berkenhout (4 tot 6 mm dik): Multiplex zijn plaatvormige composiet-materialen die opgebouwd zijn uit een oneven aantal houtfineerlagen die kruiselings op elkaar verlijmd worden. U heeft hier tevens de keuze om het hout te laten beitsen in de tinten bruin, creme of grijs. Dit is een verfproces waarbij de houtstructuur van het hout te zien blijft. 

Voordelen van hout: lagere prijsklasse dan acrylaat, klassiek uiterlijk met relief en minder breekbaar dan acrylaat. 
Nadelen van hout: met de tijd kan het hout heel licht krommen, dit is vooral het geval bij grotere panelen. 

Acrylaat (3 mm dik): Ook wel plexiglas genoemd, is een kunststofsoort die lichter, sterker (30x) en duurzamer is dan standaard glas. Acrylaat heeft een luxe uitstraling. er zijn veel mogelijkheden:

 • ​Zwart/wit:, waarbij u kunt kiezen voor een matte of hoogglans oppervlaK
 • Spiegel: spiegelend oppervlak, met de mogelijkheden antraciet, brons, goud en zilver
 • Metallic: diverse grijstinten met een metallic look

Voordelen van acrylaat: makkelijk schoon te maken met een doekje, chique uitstraling, trekt niet krom in de tijd.
Nadelen van acrylaat: duurder dan berkenhout en meer fragiel. 


Kunnen mijn panelen beschadigen?

Mits de panelen met zorg zijn bevestigd aan de muur (en dus vallen niet mogelijk is) hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw paneel beschadigt. Indien uw paneel ten gevolgde van onzorgvuldige montage ten val komt, is de kans op beschadiging (ook al is acrylaat 30x sterker als glas) zeker aanwezig. Het is uw verantwoordelijkheid om de panelen goed te bevestigen. 


Kan ik langskomen om een paar voorbeelden te zien?

Wij vinden het uiterst belangrijk voor dat onze klanten een weloverwogen keuze maken. U kunt hiervoor gerust het werkatelier van Islamic Gifts NL bezoeken te Pretorialaan 2 3072 EM, Rotterdam. We zijn zaterdagen open van 10:00 tot 18:00.


Kan ik een eigen ontwerp laten maken, zoals namen in het Arabisch?

Het is zeker mogelijk om een eigen ontwerp te laten maken. We hebben al diverse persoonlijke producten gemaakt zoals bijvoorbeeld een boekenlegger met namen in het Arabisch of een muurversiering met namen in het Arabisch.  Persoonlijke ontwerpen worden in samenspraak met de klant gemaakt. Het is belangrijk duidelijk aan te geven om wat voor ontwerp het gaat (middels een duidelijke foto) het formaat, materiaal en de kleur. Op basis van deze gegevens kunnen we gericht een offerte voor u maken. 


Maken jullie ook ayah's zoals Ayat al-Kursi?

Nee, wij maken geen ayah's in verband met verschillende opvattingen over het ophangen van koranverzen aan de muur. 


Waarom zijn de producten van acrylaat zo duur? 

Wij maken gebruik van hoge kwaliteit acrylaat. De acrylaat platen die wij gebruiken voor onze producten zijn helaas erg duur.  Door een goede kwaliteit acrylaat te gebruiken kunnen wij onze producten met zorg in een goede kwaliteit aan onze klanten leveren. 


Leveren jullie ook bedankjes voor bruiloften, verlovingen of EID?

Ja, wij leveren ook bedankjes voor speciale gelegenheden. Stuur ons gerust een mail voor de voorwaarden en aanvullende informatie en prijzen hiervoor. 

© 2015 - 2019 Islamic Gifts NL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel